MONDAYS

 
karsztviz
viz
A túl savasodás a modern idők tipikus problémája..
Elsősorban a táplálkozásból és az életvitelünkből fakad. A felgyorsul életmódunk és az étkezési szokásaink miatt a szervezetünkben egyre több sav keletkezik pl. szénsav, tejsav, húgysav. A fölösleges savakat,- ami méregnek számit - a szervezet igyekszik közömbösíteni, megkötni. A közömbösítésre legalkalmasabb elemet, a kalciumot a csontból vonja el..
tovább.


Lúgos víz szerepe


A víz nagyon sok feladatot lát el szervezetünkben, érdemes tehát odafigyelnünk hogy megfelelő mennyiségű és minőségű vizet fogyasszunk, ugyanis csak ezzel biztosíthatjuk, hogy nem szaporodnak el bennünk az élősködő paraziták, valamint hogy megfelelő egészségügyi állapotunk legyen, és ezt fenn is tudjuk tartani!

A megfelelő folyadékbevitel felfrissíti bőrünket is, nem lesz száraz, nehezebben kap el rengeteg fertőzést, és mivel a bőrünk az első védvonala a szervezetnek, nagy gondot kell fordítanunk arra, hogy egészséges legyen, megfelelően karban legyen tartva. Ehhez az első lépés nagy mennyiségű lúgos víz bevitele, ugyanis ekkor egyrészt csökkenthetjük a bőr öregedését, valamint növelhetjük ellenállóképességét, ami a szervezetünk védelmét segíti elő.

A bőr a méreganyagok kiválasztásának szempontjából is fontos, ugyanis rajta keresztül távozik nagyon sok a szervezetet károsító méreganyag, és ha ezek koncentrációja megnövekedne a szervezetben, akkor az egészséges bőr sokkal gyorsabban ki tudja választani, eltávolítja a szervezetből.

A fejfájást is segít megelőzni a lúgosítás, ugyanis a savas testben sokkal nehezebben tudja a vér szállítani az oxigént, ami a fejfájás legfontosabb oka lehet, viszont a testünk lúgosításával könnyen megelőzhetjük ezt!


 
 
 
gerecse