MONDAYS

 
karsztviz
viz
A túl savasodás a modern idők tipikus problémája..
Elsősorban a táplálkozásból és az életvitelünkből fakad. A felgyorsul életmódunk és az étkezési szokásaink miatt a szervezetünkben egyre több sav keletkezik pl. szénsav, tejsav, húgysav. A fölösleges savakat,- ami méregnek számit - a szervezet igyekszik közömbösíteni, megkötni. A közömbösítésre legalkalmasabb elemet, a kalciumot a csontból vonja el..
tovább.
Egyedi ötletek
Garancia
Minőség
sadas gerecse_garancia gerecse minoseg
Nálunk a megrendelő elképzeleseit tratjuk szem előtt, így minden eléképzelést megvalósítunk. Garanciát vállalunk az álltalunk nevelet forgalmazott termékekre, ezzel is az Ön elégedettségét fokozzuk Komoly szakmai múltal a hátunk mögött, kiválló minőséget biztosítunk minden vásárlónknak.

 

Mitől ásványvíz az ásványvíz?
Tudta-e hogy?

Az elfogyasztott víz többszörös körforgásban lép kölcsönhatásba a testszövetekkel, az ásványvizek így fejtik ki jótékony hatásukat. A szervezetnek számos olyan anyagra van szüksége, amelyet nem biztos, hogy felveszünk a táplálékkal együtt, de megtalálható az ásványvízben.Az ásványvíz lényegében a felszín alatti védett vízzáró rétegből származó, szennyeződésektől mentes ivóvíz, amely nagy mértékben tartalmaz ásványi anyagokat.
--------------------------------------------------
A természetes vizek hatása
Tudomány és Érdekesség

Kevés olyan élelmiszer van ma Magyarországon, amelynek az egy főre eső fogyasztása évről-évre olyan nagymértékben növekszik, mint a palackozott természetes ásványvízé.A természetes víz igen értékes élelmiszer, mert tartalmazza az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyagokat. Biztosítja az ásványi anyag szükségletünket.

--------------------------------------------------
A Gerecse hegység bemutatása
Földrajzi adottságok

Neszmélytől délkeletre kezdődik, a 375 m-es Asszonyhegy és a 425 m-es nagy-Somló rögeivel. A Gerecse növényzete és állatvilága változatos. A tetőket mészkedvelő cseres, tölgyes karszterdők borítják. A cserjék között gyakori a pukkanó dudafürt, a tölgyek alatt a tavasszal virágzó hunyor és az őzsaláta. A Dunazug-hegység háromszög alakú, legnyugatibb része. Átlagos magassága 400 méter. Területe 850 km² .Legmagasabb csúcsa, a Nagy-Gerecse 634 méter magas.
--------------------------------------------------

Vízfogyasztás és Egészség

A folyadékfogyasztás nem kategorizálható a testsúly nagysága szerint. Azért ajánlanak átlagos fogyasztást 1, 5 - 3 liter között, naponta. Ha ennél kevesebb, akkora szervezet savassága nő, pedig alapvető törekvés kellene legyen, hogy a lugos kémhatáshoz közeli legyen szervezetünk.

Hazánkban a közfogyasztású ivóvizek vizsgálatát és ellenőrzését Magyarországon az Országos Közegészségügyi Intézet, valamint a helyi Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) végzik.

A közegészségügyi előírások a főzésre, mosogatásra, testi tisztálkodásra szolgáló víztől ugyanazokat a tulajdonságokat követelik meg, mint az ivóvíztől.

Az előírások szerint az alábbi tulajdonságokkal kell rendelkeznie az ivóvíznek:

Színtelen, átlátszó: a vas-oxid-hidrát vörösessé, az algák zöldessé, a tőzeges talaj sárgássá festi, míg az algák, baktériumok, agyag, és homok zavarossá tehetik a vizet.

Szagtalan: A kén-hidrogén, klór, klórfenolok, szerves anyagok, gyári termékek és gázok élvezhetetlenné, nagyobb mértékben az egészségre is károssá tehetik a vizet.

Kellemes ízű: A tőzeges talajból származó vizek úgynevezett mocsárízzel, a magnéziumsók keserű, salétromsavas sók édes, a kloridok sós, a vas tintaízű vizet eredményeznek.

Kellemes hőfokú legyen: A legjobb a 10-14 °C-os ivóvíz. Ne legyen sem túl lágy, sem túl kemény: A víz keménységét a benne oldott kalcium és magnéziumsók adják. Végül ne tartalmazzon az egészségre ártalmas szennyező, fertőző anyagokat.

A vizsgáló laboratóriumok ki tudják mutatni a levegőből, a talajból bekerült szennyező anyagok mennyiségét. A vegyi anyagok közül a nitrát, de különösen a nitrit szennyeződés alkalmatlanná teszi, míg a nagyobb mennyiségű fluor a fogak elszíneződését, esetleg fogszuvasodást is okoznak. Vas és mangán szennyeződéseket levegőztetéssel, homokrétegen és aktívszénen való átszűréssel javítják. A jódhiánytól golyvát kaphatnak az emberek. Előfordulhat még a fekáliával való fertőzés, ilyen esetekben a kólibaktérium okozta hasmenéssel kell számolnunk, ennek megszüntetésére felforralják, ultraibolya fénnyel besugározzák, vagy ózonizálják, klórozzák, vagy ezüst elektrokatadinezésével tisztítják meg a vizet. A háztartási és ipari víztisztítás jelenleg igen elterjedt módszere még a fordított ozmózis elve alapján történő víztisztítás.

A 18. század előtti írásokban az édes (iható) vizeket jó-nak nevezték.

Élettani jelentősége
Biológiai jelentősége óriási, a földi élet elképzelhetetlen nélküle, a sejt- és testnedvek legnagyobb részét víz alkotja. A vér ozmózisnyomásának normál szinten tartásában is jelentős szerepe van. Ajánlott a napi legalább 1,5-2 liter folyadék elfogyasztása, ez alapvető igénye szervezetünknek. Két-három napnál tovább az orvostudomány mai állása szerint az ember nem élheti túl a vízhiányt.

A víz rendkívül fontos szerepet betöltő kémiai anyag, a Föld vízburkát alkotja, kitölti a világ óceánjait és tengereit, az ásványok és kőzetek alkotórésze, a növényi és állati szervezetek pótolhatatlan része. Nélkülözhetetlen az iparban, a mezőgazdaságban, a háztartásokban, a laboratóriumokban stb.

Az alapelemek egyike: A mitológia illetve az ókori tudomány több helyen fontos dologként hivatkozik a vízre: Az arisztotelészi négy alapelem (föld, víz, levegő, tűz) egyike.

Aki már valaha diétázott, fogyókúrázott, méregtelenített, pontosan tudja, milyen fontos szerepe van folyadék-bevitelnek, különösképpen a víznek! A szervezet folyadékháztartásának fenntartása, a vércukorszinthez hasonlóan, életfontosságú szabályzómechanizmusok közé tartozik. Ebben a fejezetben megtudhatod a mi történik a szervezeteddel ha nem kap megfelelő mennyiségű és minőségű folyadékot, valamint megismerheted milyen és mennyi folyadékot kell fogyasztanod a tartós fogyáshoz és az egészséged fenntartásához.

 
 
 
gerecse