MONDAYS

 
karsztviz
viz
A túl savasodás a modern idők tipikus problémája..
Elsősorban a táplálkozásból és az életvitelünkből fakad. A felgyorsul életmódunk és az étkezési szokásaink miatt a szervezetünkben egyre több sav keletkezik pl. szénsav, tejsav, húgysav. A fölösleges savakat,- ami méregnek számit - a szervezet igyekszik közömbösíteni, megkötni. A közömbösítésre legalkalmasabb elemet, a kalciumot a csontból vonja el..
tovább.
Egyedi ötletek
Garancia
Minőség
sadas gerecse_garancia gerecse minoseg
Nálunk a megrendelő elképzeleseit tratjuk szem előtt, így minden eléképzelést megvalósítunk. Garanciát vállalunk az álltalunk nevelet forgalmazott termékekre, ezzel is az Ön elégedettségét fokozzuk Komoly szakmai múltal a hátunk mögött, kiválló minőséget biztosítunk minden vásárlónknak.


Miért savasodunk?


A savasodás szinte mindnyájunkat érinti, ha nem is tudunk róla. A savasodás táplálkozásunk, a rohanó, stresszes életmódunk következménye, és észrevétlenül pusztít bennünket.

A túlsavasodás miatt testünk belső egyensúlya felborul. Szervezetünk védekezik ez ellen, minden tartalékát beveti a savak megkötésére, de egy idő után kimerülnek tartalékai. Ez a savasodás vezet sejtszintű károsodáshoz, ezek produkálják azokat a tüneteket, amelyek betegségként jelennek meg.


A betegségek hátterében az okot és az okozatot kell vizsgálnunk. Számtalan kóros folyamat hátterében a természetellenes, az életnek meg nem felelő életmód áll. Az egyik ilyen kiváltó ok a savasodás, ami szinte mindnyájunkat érint, ha nem is tudunk róla. A savasodás táplálkozásunk, a rohanó, stresszes életmódunk következménye, és észrevétlenül pusztít bennünket.


A túlsavasodás miatt testünk belső egyensúlya felborul. Szervezetünk védekezik ez ellen, minden tartalékát beveti a savak megkötésére, de egy idő után kimerülnek tartalékai. Ez a savasodás vezet sejtszintű károsodáshoz, ezek produkálják azokat a tüneteket, amelyek betegségként jelennek meg.

pH érték lényege:
Mérőszám, a vizes oldatokban jelen lévő hidrogénion-koncentrációra vonatkozik, ezáltal az oldat savas, semleges vagy lúgos reakciójának a mértéke. A pH-érték skála 0-tól 14-ig terjed. A savak 7 alatti, a lúgok 7 feletti értékkel rendelkeznek. A víz eredeti formájában 7-es (semleges) pH-értékű. Az ivóvíz-szabvány szerint az ivóvíznek nem szabad 6.5 alatti és 9.5 feletti pH-értékkel rendelkeznie.
A pH-érték megmutatja, hogy egy vizes oldat savas, semleges vagy alkálikus kémhatású-e.
Ha a pH-érték kisebb, mint 7, akkor az oldat savas.
Ha a pH-érték pontosan 7, akkor az oldat semleges.
Ha a pH-érték nagyobb, mint 7, akkor az oldat lúgos (alkálikus, bázisos).

A túlsavasodás a modern idők tipikus problémája, elsősorban a táplálkozásból és az életvitelünkből fakad, lényegében három faktorra osztható:
Fokozódó savbevitel: A modern étrend az egészségesnél jóval több savas táplálékot (hús, tejtermékek, cukor stb.) tartalmaz, ezért idővel savtúltengés lép fel a szervezetben. Emiatt a szervezetben felhalmozódott salakanyagok ún. felezési ideje 14 napról akár 1 évre is meghosszabbodhat.
A gyorsételek (sok energia kevés ásványi anyaggal) és a késői vacsora szintén növelik a szervezet savasságát.
Csökkent bázisbevitel: Egyre kisebb arányban szerepelnek a táplálékban a semleges vagy bázikus élelmiszerek, illetve a savas esők hatására a talaj és az ott termelt zöldségek és gyümölcsök ásványianyag-tartalma is csökken. Emiatt a szervezet bázikus tartalékai csökkenek.
Csökkent savkiválasztás: Régebben a testi munka során a verejtékkel és a légzéssel jelentős mennyiségű sav került ki a szervezetből, ennek mértéke a modern civilizációk életmódjából fakadóan csökkent, lényegében a savbevitel és - kiválasztás közötti egyensúly eltolódása lépett fel. Ezt fokozza az alacsony folyadék bevitel és a mozgás hiánya.


 
 
 
gerecse